2008-02-29

di.se - Ryanair bofast på svarta listan

di.se - Ryanair bofast på svarta listan: "Ryanair bofast på svarta listanUppdaterad 2008-02-28 13:07

Lågprisflygbolaget Ryanair är värstingbolaget på Allmänna reklamationsnämndens senaste svarta lista.I tio nya fall vägrar Ryanair att följa de beslut från reklamationsnämnden, ARN, som handlar om ersättningar till resenärer på mellan 2.000-7.000 kronor, enligt tidningen Råd & Rön.
Tvisterna gäller kompensation till resenärer som drabbats av förseningar och inställda flyg. Därmed fortsätter Ryanair att vägra följa den EU-förordning som reglerar hur resenärer ska kompenseras.

I höstas beslöt konsumentombudsmannen, KO, att dra Ryanair inför rätta. Ärendet handlar om ett svenskt par som vägrades ersättning sedan deras resa blivit inställd kort före start.

Under 2006 och 2007 har ARN vid 35 tillfällen gett resenärer rätt i tvister mot Ryanair. I endast nio fall har Ryanair följt nämndens rekommendationer.

Vi och Ryanair är inte överens om tolkningen av den här EU-förordningen, säger informationschef Torsten Palm vid ARN till TT.

Men frågan om vem som tolkar förordningen rätt kommer ju avgöras av domstol efter KO:s beslut i höstas om att stämma Ryanair.

No comments: